Wat is chiropractie?

Chiropractie is een behandelmethode waarvoor een universitaire opleiding gedaan wordt en waarbij de wervelkolom als huisvesting van het zenuwstelsel centraal staat. Het beroep chiropractie valt in Nederland onder de alternatieve/natuurlijke geneeswijzen maar heeft een stevig wetenschappelijk fundament.

Wat doet de chiropractor?

De chiropractor behandelt aan uw lichaam op een behandelbank en staat bekend om de manipulatie technieken, in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd. Een manipulatie is een rustige snelle en gecontroleerde beweging aan een gewricht waarbij kleine gasbelletjes in het gewricht ontstaan die het herkenbare ‘knoep’-geluid veroorzaken. Daarnaast zijn er verschillende andere behandeltechnieken waarbij uw wervelkolom niet knoept maar wel gestrekt en gemobiliseerd wordt.

Tijdens het eerste consult vindt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek plaats met eventuele orthopedische en neurologische tests om een duidelijk beeld van de klacht en de oorzaken te kunnen maken. Bij twijfel wordt u teruggestuurd/doorgestuurd naar de huisarts.

De Chiropractor behandelt een breed scala aan klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, spit, hernia, ischias, maar ook voor uitstraling/ tintelingen in armen of benen, pijn tussen de schouderbladen, bekkenscheefstand, scoliose, artrose en heupklachten kunt u bij de Chiropractor terecht.

Tevens is onze chiropractor gespecialiseerd in het behandelen van (huil)baby’s en kinderen en werkt samen met een grote verloskundige praktijk in Wijchen.

Waarom een chiropractie behandeling?

Chiropractie en fysiotherapie vullen elkaar enorm aan en wij merken met combinatie behandelingen de meeste vooruitgang bij patiënten.

Door een chiropractische behandeling komen zenuwen vrij te liggen, neemt druk en beknelling op zenuwen af, verminderen scheefstanden in het lijf en verbeterd functie van spieren, gewrichten en zenuwstelsel.

Bij zowel acute als chronische klachten aan rug en nek waarbij er regelmatig sprake is van tintelingen in ledematen, ernstige bewegingsbeperkingen, scheef staan, aanhoudende hoofdpijnklachten kan chiropractie veel verlichting brengen.

Ook bij stijfheid in heupen, rug, schouders en nek als gevolg van aandoeningen zoals artrose, reuma, scoliose kan een chiropractische behandeling helpen bij het behoud van de souplesse die u nog heeft!

Vergoeding vanuit de verzekeraar

Chiropractie behandelingen worden door uw verzekeraar gedeeltelijk of geheel vergoed, meestal vanuit het alternatieve deel van uw aanvullende verzekering, en vallen daarom niet onder het eigen risico. Kijk in eigen polis hoe dit bij uw verzekeraar geregeld is.

Beroepsverenigingen

Onze praktijk is lid van de twee grootste chiropractie beroepsvereniging in nederland; de SCN (Stichting Chiropractie Nederland) en de NCA (Nederlande chiropractoren Associatie). Op de websites van deze beroepsverenigingen https://www.nca.nl/patienten/vergoeding vind u informatie over vergoedingen en cijfers over chiropractie en de behandelaars in Nederland. Ook voor klachten kunt u op deze websites terecht.

Stel gerust een vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.